dilluns, 21 de juny del 2010

Noto

La Catedral (Duomo di Noto)

La construcció de la magnífica basílica barroca va començar al segle XVIII, a continuació de la reconstrucció després del terratrèmol de 1693. Segles més tard va ser reconstruïda i es van fer diversos canvis, com ara la decoració de la nau i l'absis. El sostre original de la nau va llançar amb una pesada llosa de formigó que va ser probablement una de les causes secundàries de la caiguda de 1996.

La nit del 13 de març de 1996, a causa d'un greu defecte de fabricació dels pilars de la nau (ple de pedres de riu en lloc de blocs de pedra al quadrat) va fer que un dels pilars de la dreta de l'església caiges.

El gener de 2000 van començar els treballs de restauració. Inicialment, els nous molls van ser reconstruïts conservant la forma i característiques dels originals, però sense els defectes que havia decretat el col·lapse de la basílica. La reconstrucció es realitza amb els mateixos materials i utilitzant les mateixes tècniques del segle XVIII, però amb materials mes resistents als terratrèmols.

Arquitectura

La façana de pedra sorrenca és un meravellós exemple de barroc tardà. Es troba al cim d'una escala grandiosa feta de tres vols de tornada al segle XVIII remodelada al segle XIX. El frontal està tancada per dues grans torres i està coronat per estàtues del segle XVIII. En primer ordre, flanquejat per esveltes columnes corínties, hi ha tres portals magnífics. L'interior ampli i lluminós consta de tres naus amb capelles laterals revestits barroca i admiració per la seva senzillesa.

Valeria i Ainhoa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada