dilluns, 21 de juny del 2010

Ragusa-Ibla

La ciutat

Ragusa és una petita ciutat al sud de Sicília, té uns 70.000 habitants i està situada sobre una colina.
Al 1693 la ciutat va quedar devastada a causa d'un terratrèmol que va matar a un 5.000 habitants. Després d'aquesta catàstrofe, la ciutat va ser reconstruïda i en aquesta reconstrucció es van fer molts edificis del Barroc Tardà. La major part de la població va marxar al nou assentament, el municipi de Ragusa Superiore. A l'anterior municipi li van dir Ragusa Inferiore. Les dues ciutats van quedar separades fins l'any 1926, quan es van unir per constituir la capital provincial en compte de Modica.
Adalt de tot hi ha el vell castell que ara és una universitat.
Té moltíssimes esglèsies, exactament 43.

Patricia

Castell de Donnafugatta

Aquest palau va ser construït al segle XVIII sense cap estil arquitectònic concret. La família que hi vivia es deia Donna Fugata, que vol dir dona segrestada (nom d'ascendència àrab, ja que dona prové de la paraula aigua). Dona és un topònim molt extès en aquestes terres.
El palau ocupa una superfície de 2500 metres quadrats i té 122 habitacions. Les sales més importants són la dels miralls, decorada amb teles, la sala de demostració d'armes, decorada amb emblemes molt importants per a les famílies sicilianes, la gal·leria d'art, la sala de música, la biblioteca...
El jardí que hi ha al voltant es de 8 hectàrees i s'hi poden trobar un temple, un laberint i una gruta artificial, entre d'altres coses.

Patricia i Nuria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada