diumenge, 9 de maig del 2010

Sicilia (historia)

Un passeig per la seva historia
El nom de Sicilia deriva dels antics pobles que l’ habitaren, els siculs i els sicans. Tambe se la va anomenar Trinacria, en al.lusio a la seva forma de triangle. Pel fet de trobar-se al centre de la Mediterrania ha estat un lloc on s’hi han instal-lat molts pobles i que ha patit moltes invasions. Tambe ha esdevingut un centre cultural de gran importancia.
Al segle VIII aC fou colonitzada pels grecs, que varen fundar moltes colonies a l'illa i la varen anomenar Magna Grecia. Siracusa va ser una de les mes importants.

Temple de la Concordia. Agrigento

Els romans tambe van conquerir Sicilia, que es va convertir en provincia romana i que era coneguda com el graner de Roma, perque la proveia de cereals.

Provincia romana de Sicilia

Sicilia va ser provincia de Roma fins al segle V. Amb la caiguda de l’Imperi Roma va patir la invasio dels pobles barbars. A meitat del segle VI fou incorporada a l’Imperi Bizanti. A partir del segle VIII va patir atacs dels musulmans que finalment van conquerir-la a finals del segle IX. Els musulmans varen mantenir el seu poder durant dos segles.

Albert, David, Alex i Marc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada